hero-image
21.10.2024 · Nyheter ·

Nya MAXUS eTERRON 9: Europas första helelektriska fyrhjulsdrivna pickup

Allt du behöver veta om Maxus nya eTERRON9 som lanseras under 2025.

block-text-image
En ny era för eldrivna pickuper

Maxus har nu introducerat den banbrytande eTERRON 9, Europas första helelektriska fyrhjulsdrivna pickup. Med denna lansering markerar Maxus starten på en ny era inom elektrisk mobilitet, där kraft och hållbarhet kombineras på ett sätt som tidigare inte setts inom pickup-segmentet.

Maxus eTERRON 9 erbjuder en imponerande dubbelmotorlösning med en total systemeffekt på 325 kW (442 hk), vilket ger snabb acceleration och robust fyrhjulsdrift. Den elektriska pick-upen är utformad för både väg- och terrängkörning och har ett All-Terrain System (ATS) med sex körlägen som anpassar bilen efter olika körförhållanden.

 
block-text-image
Flexibilitet, snabbladdning och förbättrad räckvidd

eTERRON 9 är utrustad med ett kraftfullt 102 kWh batteri och kan snabbladdas från 20% till 80% på cirka 40 minuter vid en snabbladdningsstation. Med en imponerande räckvidd på upp till 430 kilometer (WLTP blandad), gör denna pickup det möjligt att ta sig längre sträckor utan att kompromissa med prestanda. Vinterförhållanden påverkar därför  inte eTERRON 9 lika mycket som andra elbilar, då den har 18% förbättrad räckvidd under dessa förhållanden.

Förutom att vara kraftfull är eTERRON 9 också praktisk. Den har en dragkapacitet på upp till 3,5 ton, vilket gör den idealisk för företag och privatpersoner som behöver en pålitlig, eldriven arbetsbil. Dessutom kan den fungera som en rullande powerbank tack vare funktionen "Vehicle to Load" (V2L), som gör att du kan ansluta externa enheter via bilens flera uttag.

 
block-text-image
Hög säkerhet och komfort

Maxus eTERRON 9 är byggd med en semi-monocoque-kaross och 73% ultra-höghållfast stål, vilket gör den både stabil och säker. Bilen är också utrustad med ett brett spektrum av säkerhetssystem och erbjuder överlägsen komfort med luftfjädring och mjuka lädersäten. Inredningen erbjuder premiumkomfort med modern teknik som till exempel ett skräddarsytt infotainmentsystem för enkel övervakning av batteristatus och laddning.

 

Tillgänglighet

Maxus eTERRON 9 förväntas lanseras på utvalda europeiska marknader, inklusive Sverige, under 2025. För de som letar efter en kombination av kraft, hållbarhet och funktionalitet, representerar eTERRON 9 framtiden för eldrivna pickuper.