hero-image
2022-11-16 · Elbil ·

Fem stjärnor i Euro NCAP för Nissan ARIYA, X-Trail, Qashqai e-power och Juke Hybrid

Euro NCAP har publicerat poängen för Nissans senaste modeller, elbilen ARIYA och crossovern X-Trail (inklusive e-POWER) som båda får fem stjärnor

Full pott för Nissans modeller i Euro NCAP

I den senaste omgången av säkerhetsbedömningar för fordon har Euro NCAP publicerat poängen för Nissans senaste modeller, elbilen ARIYA och crossovern X-Trail (inklusive e-POWER) som båda får fem stjärnor. De befintliga femstjärniga betygen för Juke och Qashqai har utökats till att omfatta även hybrid- respektive e-POWER-versionerna.


Betyg för passagerarskydd (vuxen)

I kategorin passagerarskydd för vuxna fick båda fordonen höga poäng, ARIYA 86 % och X-Trail 88 %. Även om de två fordonen är byggda på olika plattformar, delar de den gemensamma säkerhetsfilosofin - byggda med ultrahöghållfast stål i nyckelområden för att förbättra styvheten samtidigt som kraften från en kollision absorberas och minskas innan den når passagerarnas säkerhetscell. Tillägget av en central krockkudde på båda fordonen för att förhindra kollision av huvuden mellan föraren och framsätespassageraren i händelse av en sidokrock bidrar till deras utmärkta sidokollisionsbetyg - 14,9 för ARIYA och 16 för nya X-Trail.


Betyg för barnskydd

När det gäller skydd av barn uppnådde båda fordonen nästan identiska betyg, ARIYA 89 % och X-Trail 90 %. I krocktestbedömningen för barn baserad på sex- och tioåriga barn, fick X-Trail 23,3 poäng av 24 möjliga, ett enastående skydd för unga passagerare. ARIYA uppnådde också en mycket hög poäng, med 22,9 av 24. Båda fordonen fick maximalt 12 poäng för installationen av barnskydd (CRS).


Betyg för utsatta trafikanter

I den kategori av tester som bedömer fordonets förmåga att identifiera och uppmärksamma förare för fotgängare eller andra utsatta trafikanter, uppnådde nya X-Trail en totalpoäng på 70 %. I samma bedömning uppnår ARIYA 74%. Båda fordonen har flera aktiva säkerhetshjälpmedel, inklusive Intelligent autobroms, som varnar föraren och bromsar om bilen förutser en kollision med ett fordon, fotgängare eller cyklist. På samma sätt varnar en rörelsedetektor (Moving Object Detection) föraren om ett möjligen osynligt föremål i närheten av fordonet.


Uppdaterade Euro NCAP-betyg för Juke och Qashqai

Efter introduktionen av Juke Hybrid och e-POWER-drivlinan på Qashqai, har Euro NCAP bekräftat att klassificeringen för dessa fordon är opåverkad och att de erbjuder samma nivå av förarstöd och skydd som de traditionellt drivna versionerna.

Sammanfattning
Nissan Ariya och X-trail får femstjärniga Euro NCAP-betyg.
Likvärdig poängbedömning för de båda modellerna.
Uppdaterade Euro NCAP-betyg för Juke och Qashqai för de elektrifierade drivlinorna.
Kom i kontakt
Vill ni veta mer om Nissans nya och spännande modellutbud, kontakta då någon av våra Nissan anläggningar för mer information.

Mer information och fullständiga Euro NCAP-bedömningarna finns att hitta här:

Euro NCAP Bedömning Nissan X-Trail
Euro NCAP Bedömning Nissan Ariya
Officiellt Pressmeddelande Nissan
Loading...

Fler nyheter

Loading...