hero-image
27.03.2024 · Elbil · Citroen

Nya Citroen ë-C3 kan bli Sveriges mest prisvärda elbil

Citroëns senaste tillskott till elbilsfamiljen, Citroën e-C3, har nyligen gjort sin officiella debut.

block-text-image

Nya Citroen ë-C3 kan bli Sveriges mest prisvärda elbil

Citroëns senaste tillskott till elbilsfamiljen, Citroën e-C3, har nyligen gjort sin officiella debut. Denna kompakta instegsmodell, med ett startpris på 23 300 euro i Europa, siktar på att utmana det europeiska B-segmentet av kompakta småbilar. Det är nu bekräftat att bilen kommer att finnas tillgänglig i Sverige under våren 2024.

Med en motor på 83 kW (113 hk) och ett batteri på 44 kWh erbjuder e-C3 en imponerande räckvidd på upp till 320 kilometer. Bilen når en topphastighet på 135 km/h och accelererar från 0 till 100 km/h på 11 sekunder. Snabbladdning med upp till 100 kW är möjligt, och laddning från 20 till 80 procent tar endast 26 minuter.

Thierry Koskas, VD för Citroën, betonar att kundernas förväntningar på B-segmentets bilar har förändrats, särskilt med det växande intresset för SUV:ar och elektriska fordon i stadsmiljöer. Citroën möter dessa krav genom att erbjuda den helt elektriska e-C3, en bil som är både fräsch och komfortabel, fullt utrustad och speciellt anpassad för den europeiska marknaden.

block-text-image

Interiör och teknik

För första gången i sitt segment inkluderar e-C3 Citroëns hydrauliska fjädringssystem, Citroën Advanced Comfort, som erbjuder en behaglig körupplevelse med två nivåer av fjädring för att hantera ojämnheter på vägen.

Interiört strävar Citroën efter att skapa en enkel men genomtänkt atmosfär som påminner om ett vardagsrum. De nya sätena i e-C3 är utformade med ett extra lager av skum för att maximera komforten för passagerarna.

I kupén finns en 10-tums pekskärm som är vinklad mot föraren och fungerar som centrum för infotainmentsystemet. För en bekant användarupplevelse kan användare spegla sina egna mobiltelefoner och appar på skärmen. Istället för det traditionella instrumentklustret bakom ratten, projiceras viktiga fordonsdata på en svart glansig yta strax under framrutan.

Citroën e-C3 erbjuder också en mängd förarassistanssystem, inklusive autobroms, filhållningsassistent och parkeringsradar som standard.

Bagageutrymmet rymmer 310 liter, och baksätet kan fällas enligt 60/40-förhållandet för att öka lastkapaciteten när det behövs.

Den svenska lanseringen av e-C3 planeras till våren 2024. Prissättningen i svenska kronor återstår att fastställa, men det förväntas bli en av de mest prisvärda elbilarna på marknaden.

Vill du veta mer?

Utforska mer om våra nyheter och innehåll för att hålla dig uppdaterad och inspirerad.

block-text-image

Fler nyheter