hero-image

AC Service

block-text-image

Reparera din AC hos oss

En fungerande AC är avgörande för din körkomfort, särskilt under varma sommarmånader. Även om din AC fungerar som den ska är det viktigt att se till att den får regelbunden service för att öka dess livslängd och undvika kostsamma reparationer på sikt.

Vi vet att det kan vara stressigt att besöka en skadeverkstad och att det finns många faktorer att ta hänsyn till. Vi informerar dig gärna om hela skadehanteringsprocessen och står till tjänst för att besvara alla dina frågor och ta hand om din bil på bästa sätt.

Boka skadeverkstad

Aktuella erbjudanden

Frågor om AC Service

Man kan säga att verkstaden kontrollerar AC-systemet i din bil under en AC-service. Systemet provtrycks för att upptäcka eventuella läckor eller defekter.

För att dagens AC-system ska fungera optimalt, är det viktigt att de servas regelbundet av certifierade verkstäder. Under servicen töms, vägs och rensas köldmediemängden innan den återfylls. Vi rekommenderar att du utför en AC-service med 24 månaders mellanrum eftersom ett AC-system förlorar cirka 5-8% av köldmediet per år. Denna förlust tvingar kompressorn att arbeta hårdare för att uppnå samma effekt, vilket på sikt kan orsaka kompressorhaveri.

För att ett AC-system ska fungera effektivt behöver det regelbunden service. Även om din AC fungerar kan en AC-service förlänga dess livslängd och undvika onödiga kostnader och reparationer i framtiden.

För att hålla din bil i bästa skick som privatperson, bör du regelbundet byta ut kupéfiltret. Detta minskar risken för att smuts samlas runt förångaren.

På våren kan dålig lukt uppstå när man sätter på AC:n efter att den har varit avstängd under en tid. Detta beror på att fukt och smuts samlas runt förångaren och bildar bakterier. För att åtgärda detta problem finns det speciella bakteriedödande medel som kan sprutas på förångaren, till exempel Airsept.

När du tvättar bilen, bör du spola rent kondensorn (kylaren som sitter framför bilens vanliga kylare) från insekter, salt och smuts. Om ditt fordon har en manuell knapp för AC, bör du köra systemet med jämna mellanrum även under den kalla årstiden.

Det är inte allmänt känt att bilens AC-system startar även om bilen har defrosterfunktion. För att snabbt avlägsna fukt och få varm, torr luft på vindrutan aktiveras fordonets AC-kompressor. Denna funktion används året runt. Om bilen har elektronisk klimatanläggning är det viktigt att AC-systemet fungerar eftersom hela anläggningen är beroende av det.

Boka tid för AC-kontroll?

Behöver du hjälp med att felsöka din AC? Boka direkt online genom att klicka nedan.

block-text-image

Fråga oss om AC-Service

Mbil.se Page Ac-Service