hero-image

AC Service

Boka AC Service

Felsökning
Rengöring
Korrigering och reparation
Påfyllning av köldmedium

Reparera din AC hos oss

En fungerande AC är avgörande för din körkomfort, särskilt under varma sommarmånader. Även om din AC fungerar som den ska är det viktigt att se till att den får regelbunden service för att öka dess livslängd och undvika kostsamma reparationer på sikt.


Vi är experter på AC Service

Hos Mobility Motors Group erbjuder vi professionell AC-service för att säkerställa att din AC fungerar optimalt och ger dig den körkomfort du förtjänar. Våra kvalificerade tekniker kan undersöka och åtgärda eventuella problem med din AC, samtidigt som de rekommenderar nödvändiga underhållsåtgärder för att undvika framtida problem.

Boka din AC-service hos oss idag för att upprätthålla bilens prestanda och körkomfort, samt förlänga dess livslängd. Vi är dedikerade till att se till att din bil alltid är i toppskick och att du får en förstklassig serviceupplevelse varje gång du besöker oss.

Vanliga frågor kring AC-Service

Vad är en AC-Service

Man kan säga att verkstaden kontrollerar AC-systemet i din bil under en AC-service. Systemet provtrycks för att upptäcka eventuella läckor eller defekter.

Varför AC-Service?

För att ett AC-system ska fungera effektivt behöver det regelbunden service. Även om din AC fungerar kan en AC-service förlänga dess livslängd och undvika onödiga kostnader och reparationer i framtiden.

Hur ofta behöver AC-system underhållas och fyllas på?

För att dagens AC-system ska fungera optimalt, är det viktigt att de servas regelbundet av certifierade verkstäder. Under servicen töms, vägs och rensas köldmediemängden innan den återfylls. Vi rekommenderar att du utför en AC-service med 24 månaders mellanrum eftersom ett AC-system förlorar cirka 5-8% av köldmediet per år. Denna förlust tvingar kompressorn att arbeta hårdare för att uppnå samma effekt, vilket på sikt kan orsaka kompressorhaveri.

Ett AC-system arbetar med temperaturer från under noll till upp till 80 grader. Under varma sommardagar kan trycket i systemet nå upp till 20 bar. Vissa delar i systemet är också mer utsatta, till exempel kondensorn som är placerad framför kylaren och utsätts för insekter, stenskott och salt under vintern. Genom att regelbundet kontrollera och utföra en AC-service när du lämnar in din bil för service kan du undvika onödiga kostnader och reparationer i framtiden.

AC under vintern

Det är inte allmänt känt att bilens AC-system startar även om bilen har defrosterfunktion. För att snabbt avlägsna fukt och få varm, torr luft på vindrutan aktiveras fordonets AC-kompressor. Denna funktion används året runt. Om bilen har elektronisk klimatanläggning är det viktigt att AC-systemet fungerar eftersom hela anläggningen är beroende av det.

Egen AC-Service

För att hålla din bil i bästa skick som privatperson, bör du regelbundet byta ut kupéfiltret. Detta minskar risken för att smuts samlas runt förångaren.

På våren kan dålig lukt uppstå när man sätter på AC:n efter att den har varit avstängd under en tid. Detta beror på att fukt och smuts samlas runt förångaren och bildar bakterier. För att åtgärda detta problem finns det speciella bakteriedödande medel som kan sprutas på förångaren, till exempel Airsept.

När du tvättar bilen, bör du spola rent kondensorn (kylaren som sitter framför bilens vanliga kylare) från insekter, salt och smuts. Om ditt fordon har en manuell knapp för AC, bör du köra systemet med jämna mellanrum även under den kalla årstiden.

Loading...

Vi utför arbetet medan du väntar

Oftast kan vi reparera din AC relativt snabbt. Under tiden ni väntar kan ni avnjuta en kopp kaffe eller te i vår kund lounge.

Boka AC Service