hero-image

Bilvård

Boka bilvård

Motortvätt
Klädseltvätt
Lackbehandling
Utvändig biltvätt
Utvändig polering
Utvändig handtvätt och invändig städ
Helrekonditionering inkl. polering


Vi fräschar upp din bil

På Mobility Motors anläggningar kan du inte bara få din bil servad och reparerad, utan också få den riktigt uppfräschad och glänsande. Vi erbjuder ett brett utbud av professionella bilvårdstjänster såsom motortvätt, biltvätt, städning, klädseltvätt, polering och helrekonditionering inklusive polering.

Vi förstår vikten av att din bil ser och känns som ny, och därför är vi dedikerade till att ge din bil det lilla extra den förtjänar.

Passa på att boka en lackbehandling, nu endast från 4995kr.

Allmän information om bilvård

Vad är en motorvätt?

En motortvätt är en process där motorn rengörs och avfettas för att ta bort smuts, fett, olja och annan förorening som kan ha samlats på motor och motorrum. Detta görs oftast på en bilverkstad eller en specialiserad tvättanläggning som använder speciella kemikalier och utrustning för att rengöra och skölja motorn på ett säkert sätt. En motortvätt kan hjälpa till att förhindra skador på motorn och förbättra dess prestanda och livslängd.

Vad är en klädseltvätt?

En klädseltvätt är en rengöringsteknik som används för att rengöra bilsäten och interiör. Metoden innebär vanligtvis att man använder en kombination av specialdesignade rengöringsmedel och utrustning, såsom ångrengörare eller kemtvättmaskiner. Klädseltvätt kan användas för att ta bort fläckar, smuts och lukt från bilsäten, mattor och andra tygklädda ytor i bilen. Det är en viktig del av bilunderhållet för att bibehålla en ren och fräsch interiör.

Vad är en lackbehandling?

En lackbehandling är en process där man behandlar bilens lack för att skydda den från skador och åldrande. Det innefattar vanligtvis rengöring, polering och applicering av ett skyddande lager på bilens yta för att motstå sol, vägsalt, insekter och andra faktorer som kan skada lacken. Lackbehandling kan göra bilen mer motståndskraftig mot repor och kan även förbättra bilens utseende genom att ge en djupare glans och högre lyster. Det finns olika typer av lackbehandlingar tillgängliga hos oss, inklusive keramisk lackbehandling, vaxning och tätningsmedel. Valet av behandling beror på bilens behov och ägarens preferenser.

Vad innefattar en utvändig biltvätt?

En utvändig biltvätt innefattar vanligtvis tvätt av bilens utsida med hjälp av högtryckstvätt, schampo och borstar eller svampar. Biltvätten syftar till att avlägsna smuts, damm, insekter och andra föroreningar som samlats på bilens yta. Efter tvätten kan bilen torkas av för att undvika kalkfläckar, och det kan även vara möjligt att få en enkel polering för att få en extra glansig yta. En utvändig biltvätt inkluderar inte rengöring av bilens interiör eller motor.

Vad innefattar en utvändig polering?

En utvändig polering av bilen innebär att man polerar och rengör bilens yttre lackyta för att avlägsna yttre defekter såsom små repor, ojämnheter och oxidationsfläckar. Processen innefattar vanligtvis följande steg:

1.Tvätt av bilen för att avlägsna smuts och damm från ytan.

2.Klargöring av ytan genom att avlägsna eventuellt gammalt vax eller annan produkt som kan finnas på lacken.

3.Applicering av ett poleringsmedel för att ta bort små repor och ojämnheter i lacken

4.Avslutande skyddsbehandling med vax eller liknande produkt för att ge ytan ett extra skydd och glans.

Resultatet av en utvändig polering är en bil med en ren, blank och skyddad lackyta som ser ny och fräsch ut.

Vad innefattar invändigt städ?

Invändigt städ av en bil innebär att man rengör alla ytor i bilens interiör. Det inkluderar städning av säten, golvmattor, instrumentbräda, dörrsidor, fönster, tak och bagageutrymme. Det innefattar också dammsugning, tvättning och rengöring av alla ytor och material som tyg, läder eller plast. Vid behov kan även luktborttagning ingå i en invändig städning. Målet är att ge bilens interiör en grundlig rengöring och lämna den i ett rent och fräscht skick.

Vad innefattar helrekonditionering inkl. polering?

Helrekonditionering inklusive polering innebär en noggrann rengöring och uppfräschning av bilens både utvändiga och invändiga ytor. Detta inkluderar vanligtvis följande:

1.Utvändig tvätt och torkning av bilen för att avlägsna smuts och damm.

2.Borttagning av asfaltfläckar och insektsrester.

3.Rengöring av fälgar och däck.

4.Polering av bilens utsida för att avlägsna små repor och ge en djupare glans

5.Rengöring av alla rutor och speglar.

6.Rengöring av bilens interiör, inklusive dammsugning av mattor och stolar, rengöring av instrumentbräda och paneler, samt rengöring av takbeklädnad och solskydd.

7.Behandling av läderklädsel och andra ytor med läderrengöring och återfuktning.

8.Avlägsnande av dålig lukt i bilen med hjälp av ozonbehandling eller liknande.

Loading...

Under tiden ni väntar

Vi kan oftast utföra bilvård relativt omgående och under tiden kan ni åtnjuta en kopp kaffe eller te i vår lounge. Vi utför även bilvård i samband med reparation och service av er bil.

Boka bilvård