hero-image

Däckhotell

Boka däckhotell

Hjulskifte
Inspektion & genomgång
Lufttryckskontroll
Efterdragning av hjulbultar


Spara tid med däckhotell

Att lagra dina däck på ett däckhotell är ett smart val. Du sparar både tid och energi, och undviker att däcken tar upp onödig plats i förrådet eller garaget. Genom att lagra dina däck på Mobility Motors Groups däckhotell, är du också garanterad en korrekt förvaring av dina däck.

Vanliga frågor om däckhotell

Vad är ett däckhotell?

Ett däckhotell är en plats där du kan lagra dina däck när de inte används, vanligtvis under säsonger när du inte kör med dem.

Vilka fördelar finns det med att använda ett däckhotell?

Genom att använda ett däckhotell sparar du utrymme hemma, slipper tungt lyftande, skyddar dina däck mot skador och säkerställer att de förvaras korrekt.

Hur förvaras däcken på ett däckhotell?

Däcken förvaras vanligtvis på en torr och sval plats, skyddade från direkt solljus och med minimalt tryck på dem.

Hur ofta behöver jag byta mina däck?

Däcken bör bytas ut varje säsong, för att säkerställa maximal säkerhet och prestanda. Normalt rekommenderas det att byta till vinterdäck när temperaturen sjunker under 7 grader Celsius och till sommardäck när temperaturen stiger över 7 grader Celsius.

Kan jag förvara däcken hemma istället för på däckhotell?

Ja, det är möjligt att lagra däck hemma, men det kan vara en besvärlig process eftersom du behöver utrymme, tid och rätt förvaringsutrustning för att göra det på ett säkert sätt.

Kan jag förvara mina fälgar på ert däckhotell också?

Ja, våra däckhotell erbjuder förvaring av både däck och fälgar.

Hur mycket kostar det att använda ett däckhotell?

Priserna varierar beroende på var du bor och vilken tjänst du väljer. Men normalt kostar det några hundra kronor per säsong hos oss.

Vilken tid på året är bäst att byta till vinterdäck?

Det är bäst att byta till vinterdäck innan det börjar snöa och temperaturen sjunker till under 7 grader Celsius. Detta är vanligtvis i mitten av oktober till början av november.

Vilken tid på året är bäst att byta till vinterdäck?

Det är viktigt att rengöra däcken noggrant och låta dem torka helt innan de förvaras. Det är också viktigt att inte stapla dem på varandra.

Hur vet jag vilka däck som är rätt för min bil?

Du kan hitta information om rätt däckstorlek och typ i din bils användarmanual eller genom att söka på nätet efter information om din bils modell och år. Det är också viktigt att välja däck som passar för de vägförhållanden du kör i, t.ex. vinterdäck för snö och is eller sommardäck för varmt väder. Skulle du behöva nya däck så hjälper vi dig att hitta rätt däck oavsett bilmodell.

Loading...

Inte bara förvaring

Visste ni om att vi förutom att förvara era däck även utför kontroll, tvätt och genomgång av era däck. Vi förvarar däcken i kontrollerad och uppvärmd miljö. Boka din hjulförvaring på ett av våra däckhotell redan idag.

Boka Service